Track & Trace van Sycada brengt LKW Walter in ‘vervoering’

Mocht u vaak op de weg zitten en nog nooit een trailer van LKW Walter hebben gezien, dan mogen we u feliciteren. Dat betekent namelijk dat u uiterst geconcentreerd rijdt en de ogen voortdurend op de weg voor u heeft gericht. Had u om u heen gekeken, dan zou het u regelmatig blauw-geel voor ogen zijn geworden. De Oostenrijkers zijn namelijk de grootste Europese wegtransporteur en dat terwijl ze niet één eigen vrachtwagen hebben! Hoe zit dat en wat heeft dat allemaal met Sycada te maken?

Collaborative Supply Chain

LKW Walter staat voor de pittige taak om jaarlijks een kleine miljoen (!) volle truckladingen te managen. Het feit dat men alleen de trailers bezit en alle benodigde vrachtwagens inhuurt bij een veelheid van charterbedrijven maakt de transparantie en controle er niet makkelijker op. Omdat men in deze zogeheten Collaborative Supply Chain tegen allerlei grenzen aanliep, klopte men voor een effectief truck & trace systeem aan bij Sycada. De combinatie van onze Remote Server Infrastructure (RMI) en ons m! Trace vlootmanagementsysteem bracht licht aan het einde van de tunnel.

Realtime inzicht

Deze hebben we in ruim 5.000 vrachtwagens geïnstalleerd waardoor alle betrokken partijen, dus inclusief chauffeurs en charters, via een webportal realtime inzicht hebben in zowel alle posities en transportbewegingen als bijvoorbeeld in de buurt gelegen los- en laadposities. Alle gegevens worden eveneens realtime naar het centrale planningscentum van LKW Walter in Oostenrijk gestuurd. Met die gegevens kan men de doelstelling om nooit lege retourlading te hebben daadwerkelijk realiseren. Dankzij messaging via Connected Truck Navigation (Garmin, bedankt!) is communicatie met de chauffeurs bovendien een stuk goedkoper.

Recent Cases

Recent blogs

30
Oct2017

Track Trace van...

Mocht u vaak op de weg zitten en nog nooit een trailer van LKW Walter hebben gezien,...

«
»

About Sycada

Sycada leads the way in telematics with more than 15 years of experience and 2.000+ happy clients.

Offices:

Sign up for news!