Tot wel 25% CO2 besparing bij Vodafone

DriveTag is een tool die op een niet-opdringerige, leuke manier bewust rijgedrag stimuleert. De Tag wordt aan de binnenkant van je voorruit bevestigd, meet hoe je rijdt en geeft je via een smartphone-app realtime fe

DriveTag maakt het voor chauffeurs gemakkelijk om hun CO2-uitstoot te verminderen, geld te besparen op brandstof en veiliger op de weg te zijn. De Tag en DriveTag app zijn gemakkelijk te installeren en te gebruiken. DriveTag motiveert gebruikers om met elkaar in contact te komen en met elkaar te concurreren om op het scorebord de meest beste van hun vrienden of collega's te zijn. Als genoeg van ons zich richten op ‘samen het verschil maken’, kunnen we een serieus positieve impact hebben op onze collectieve CO2-voetafdruk. Bovendien tonen onderzoeken aan dat we minstens 50% minder kans hebben op een ongeval als we een bewuste rijstijl aannemen.

Mindful Driving verandert je mentaliteit.
Feedback van chauffeurs bevestigd dat wanneer DriveTag actief word gebruikt, je je meer ontspannen voelt tijdens het rijden en bij het bereiken van hun bestemming.

 

" Ik rij bijna 60.000 kilometer per jaar en, ik geef toe, ik reed op een behoorlijk assertieve, soms zelfs agressieve manier. Ik was sceptisch toen ik voor het eerst over DriveTag hoorde. Maar toen ik mijn scores van rood naar geel naar groen zag gaan, werd het een beetje een sport om een hogere score en een betere ranking dan mijn collega's te behalen. Als een medeweggebruiker me nu dwingt hard te remmen, waardoor ik mijn A-score verlies, vervloek ik hem stiekem een beetje. Wie had dat gedacht?"

Evie Tissen
Manager Order Fulfilment
VodafoneZiggo

Skeptische vooroordelen worden achterwegen gelaten.

" Wat me het meest verraste, was de impact op mijn manier van denken tijdens het woon-werkverkeer. De app maakte me bewust van mijn rijstijl, mijn snelheid en mijn afstand tot andere auto's, de manier waarop ik gas gaf en rem, en het zorgde ervoor dat ik veel op mijn bestemming aankwam meer ontspannen. "

Remi van Dam
Manager External Field Operations
VodafoneZiggo

Sustainable Development Goals

VodafoneZiggo zet zich in om te helpen bij de Global Goals for Sustainable Development. DriveTag stelt ons in staat om een driedubbele bijdrage te leveren. We promoten een goede gezondheid en welzijn (#3) door het stressniveau van chauffeurs te verlagen. We ontwikkelen onze industrie door middel van innovatie en infrastructuur (#9) zonder extra afval of verontreinigende stoffen, en dit alles terwijl we klimaatactie ondernemen (#13), waardoor het verbruik van fossiele brandstoffen en de CO2-uitstoot worden verlaagd.

Over Vodafone

We hebben een lange weg afgelegd sinds er op 1 januari 1985 in het Verenigd Koninkrijk voor het eerst mobiel werd gebeld. Tegenwoordig kiezen meer dan 500 miljoen klanten over de hele wereld voor Vodafone. Ze zijn nu actief in ongeveer 30 landen en werken samen met netwerken in meer dan 50 andere. Vodafone’s toewijding aan de gemeenschap waarin ze actief zijn, gaat verder dan de producten en diensten die we aanbieden. Trouw aan onze oorsprong heeft Vodafone zich altijd ingezet voor het leveren van nuttige en inspirerende innovatie. Ze zijn een merk dat van verandering houdt - als het niet vanzelf gaat, dan creëren ze het zelf. Het zit in ons DNA om vooruit te gaan, een betere toekomst te creëren, nooit te rusten en nieuwe manieren te vinden om mensen te helpen communiceren. Dat is de levensader die door Vodafone loopt. Ze zijn gedreven om mensen in hun kracht te zetten. Om die vonk te vinden die je kracht geeft, is waarom ze zaken doen. Dat is wat Vodafone bedoelt als ze zeggen 'power to you'.

Sycada Whitepaper Mindful Driving

(Dutch)

Download file